• Umami. Jak smakuje Japonia

Symbol: 9788383174914
72.47
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 14.99
Paczkomaty InPost 14.99
Kurier 15.99
Dostępność 100 szt.
EAN 9788383174914

Płatność AutoPay/wpłata na konto

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

Czym się różni tempura od furai?

Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Autor:
Tomasz Cegielski
Wydawnictwo:
Pascal
Rok wydania:
2025
Oprawa:
broszurowa
Stron:
352
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Przerwa techniczna.